BLOG NR. 2 – Kako lahko najbolje spoznaš človeka?

Pregovor pravi, da pravega prijatelja spoznaš, ko si v težavah. Me pa se bomo v tokratnem blogu raje kot skozi težave, predstavile z veliko prijetnejšo temo – skozi svoje družine. Družina je vrednota, ki je prva na našem seznamu. Družina je stabilnost. Družina je nesebična ljubezen. Družina je sreča. Družina je podpora. Družina je dom in okolje, v katerem smo varni. Družina je še veliko več in je vse!

Poletje je čas, ki ga vsi nestrpno pričakujemo (beri: kljub vročinskim valovom ☀). V veliki meri je razlog letni dopust, ki ga z družino preživljamo več dni v kosu. Nekje na prostem – morju, hribih ali pa med raziskovanjem kulture in tradicije, kakšnega (nam še) neodkritega starodavnega mesta. 🏰

POLETJE, ČAS ZA DRUŽINO! 🤍

Petra je kakovostni čas z družino preživljala v Grčiji 🏝🤿

Kaj je tisto, kar vam požene kri po žilah? Kaj je tisto, kar vam pomaga, da uspete preživeti prenatrpane urnike? Dneve polne skrbi in stresa, nalog, ki jim kar ni in ni konec. Zame so potovanja tista, kjer si res lahko napolnim baterije, zberem misli in dobim moč za nove izzive, ki me čakajo.

Opremljena z zemljevidi in napotki, ki jih je Mare skrbno pripravil, čakam na prve kilometre z našim avtodomom. Ελλάδα ερχόμαστε! (Grčija prihajamoooooooooo! 😊)

Končno čas za nas tri! Mare, Nejc in jaz smo pripravljeni na nova doživetja. Več kot je kilometrov za nami, lažja je moja glava. Počasi izklapljam misli, ki so vezane na delovne obveznosti …. Hkrati pa se že veselim, da se spočita in z novimi idejami vrnem ter obkljukam nekaj izzivov, ki me čakajo!

Družina je kompas, ki nas vodi. Je navdih, s pomočjo katerega lahko dosežemo višave, in je naše udobje, ko tu in tam omahnemo.

BRAD HERY

Tina se je s svojimi odpeljala do Raba in Murterja 👙👒

Poletje je za mene in moje čas, ki ga nestrpno pričakujemo celo leto. In končnoooo smo zaplavali v najbolj sproščen letni čas – sonce, morje, veselje, ljubezen in najbolj pomembno – ne zebe me  v noge. 😉

Letos sem se odločila, da bom poskusila čim več časa preživeti s svojo 14-letno pubertetnico in navihanim 10-letnikom, ki je ves čas pripravljen na akcijo. Ker je čas danes nekaj, kar nam vsem primanjkuje in se je v tem norem svetu vedno težje za trenutek ustaviti, hkrati pa otroci čisto prehitro odraščajo, že lovim zadnji vlak.

Vsako leto gremo na dopust za 14 dni. Letos smo se odločili, da ga en teden preživimo sami. Sami na otoku Rabu. Ta teden je bil zame eden najlepših. Počeli smo vse, kar se na morju lahko počne. Se potapljali, plavali, raziskovali mesto, dobro jedli in ustvarjali lepe spomine!

Teden je prehitro minil. Drugi del dopusta smo se odločili preživeti na otoku Murter. Tam smo čas preživljali s prijatelji. Naš najmlajši je dobil družbo in za starše to pomeni le eno ”pravi dopust”. 😎 Tako je tudi drugi teden mignil, kot bi mignil – prekmalu sem znašla na stolu, ki ga ”žulim” celo leto. Vendar ob mojima puncama, mi tudi to ni težko!

In res je, kar pravijo … Če imaš družino, ki te ima rada, nekaj dobrih prijateljev, hrano in streho nad glavo – si bogatejši, kot si lahko predstavljaš! In ja, sem bogata in hvaležna za družino, ki jo imam.

So moji in so vse, kar potrebujem.

Čas z mojima fantoma – D’ best time & place to be! 👕⛱

Nikola je star 7 let in že dve leti nama konsistentno zastavlja vprašanje, ”kdaj gremo na morje z letalom”. In zato smo letos odleteli. Šli smo na otok z belimi hiškami, ki imajo modre strehe – Grčija of course! Po vsej logistiki, ki smo jo imeli, predno smo se sploh znašli na letalu, je v očeh našega najmlajšega, letenje izgubilo VES čar. Je pa seveda zasedel najpomembnejši sedež ob oknu – in 1, 2, 3 – že smo bili nazaj – over exited!

Pristali smo. Potem smo se namestili. In nato začeli z odklopom. Seveda smo imeli ”to do” seznam, ki ga je pripravil Bojč (beri: moj mož na koruzi). Vsak dan smo obkljukali novo destinacijo (beri: prekrasno plažo) in jedli OMG hrano.

Na žalost nismo prečrtali čisto vseh lokacij in znamenitosti, ki so nas čakale na ”kaj, bomo počeli” listi. Razlog je bila moja alergija na vročino in rumeno svetlobo – SONCE. Koža prekrita z rdečimi pikami, ki srbijo, (kot sam hudič 👿) je dopuščala le še redno hidratacijo in mazanje z antibiotično kremo (beri: kar 3-krat na dan!). Zato smo načrte malo prilagodili. Ampak tiste, ki smo jih prečrtali, smo doživeli na MAKS.

Grčija je še lepša, če njene plaže, znamenitosti in dobro hrano odkrivaš z nekom, ki ga imaš najraje na svetu!

Družina – moja stabilnost, steber, betonski ZID!

ČAS Z DRUŽINO – NEPRECENLJIV!