Transformacija tiskanja za izpolnitev potreb hibridnega delovnega prostora

Način, kako delamo, se je močno spremenil, s tem pa tudi naše potrebe glede tiskalnih naprav. Pred 10 leti smo tiskalnik potrebovali le za izdelavo fizičnih izvodov dokumentov. Tega danes ni več. Da bi tiskalnik danes izpolnil potrebe hibridnih načinov dela, mora biti hkrati dvoje: središče za tiskanje in središče za digitalne poteke dela. To pomeni, da je tiskalnik mesto, ki ne le pretvarja digitalne zapise v fizične, temveč tudi natisnjene dokumente spreminja v digitalne zapise. Pomeni, da je povezan s programi, ki jih uporabljamo na delovnem mestu, da lahko dokumente uvozimo neposredno v potek dela. Hkrati pa pomeni tudi, da skrbi za varnost najobčutljivejših podatkov.

Prilagajanje na nove okoliščine

Medtem ko je leto 2020 povzročilo velik porast dela na daljavo, raziskave kažejo, da prihodnost dela ne bo nujno binarna. 64 % zaposlenih navaja, da bi radi vsaj del časa preživeli v pisarni ali na lokaciji izven svojega doma. Organizacije morajo zato investirati v tehnologijo, ki podpira nove oblike dela. V tehnologijo, ki zaposlenim omogoča, da učinkovito delajo na različnih lokacijah.

V podjetju Canon ves čas natančno opazujemo, kako se delovni prostori razvijajo in kako to vpliva na potrebe naših strank. Zato smo oblikovali ekosistem tehnologij, imenovan Storitve digitalne transformacije (DTS – Digital Transformation Services), ki vodilno strojno in programsko opremo združuje v celovito povezan tehnološki ekosistem, zasnovan, da podpira vašo pot transformacije. Ta ponudba združuje našo vodilno strojno opremo ter upravljane storitve tiskanja in rešitve za sodelovanje v delovnem prostoru, s katerimi lahko pridobite preglednost in nadzor nad celotnim življenjskim ciklom dokumenta.

Strojna oprema je v samem središču ponudbe DTS. Naprave, ki jih ustvarjamo že dolgo niso več samo tiskalniki. Iz svoje tradicionalne vloge so se razvile v naprave, ki podpirajo transformacijo, in sicer tako, da omogočajo povezljivost in poteke dela, ki jih zahtevajo današnja hibridna delovna okolja. Najnovejši model družine image RUNNER ADVANCE DX C5800, ki temelji na zmagovalnem izdelku družine image RUNNER ADVANCE DX, s povezljivostjo podpira vašo pot digitalizacije.

Spreminjanje dokumentov in potekov dela

Družina image RUNNER ADVANCE DX C5800 nudi vrhunsko tehnologijo skeniranja, ki pomaga zaposlenim, da enostavneje digitalizirajo informacije in jih preprosteje dajo na voljo tistim, ki jih potrebujejo. S tem zagotavlja kontinuiteto poslovanja tudi, ko se zaposleni nahajajo na različnih lokacijah. Naprava lahko učinkovito skenira različne medije s hitrostjo do 270 slik na minuto. Z uporabo inteligentne objektne prepoznave črk (OCR) in strojnim učenjem se lahko naprave naučijo učinkovito prepoznati in razvrstiti značilne dokumente v podjetju, kar omogoča, da samodejno priporočajo mesta za shranjevanje na podlagi pravil, ki jih določi uporabnik.

Podpora transformaciji pomeni več kot samo digitalizacijo. Pomeni namreč tudi boljšo podporo digitalnim potekom dela. Ko so podatki enkrat izvlečeni iz fizičnega dokumenta, lahko naprava družine image RUNNER ADVANCE DX C5800 samodejno vnese informacije v programsko opremo za potek dela, kot je SAP Concur, in s tem zaposlenim prihrani dragocen čas, ki bi ga sicer porabili za ročno vnašanje podatkov, hkrati pa poskrbi tudi, da so vneseni podatki točni. Naše naprave omogočajo popolno integracijo s programsko opremo uniFLOW Online, ki še bolj kot kdajkoli olajša skeniranje in tiskanje dokumentov naravnost v ali iz oblaka, vključno z oblačnima shrambama Dropbox in OneDrive.

Lovljenje ravnovesja med dostopnostjo in varnostjo

A kljub temu, da ima dostopnost ključno vlogo pri zagotavljanju uspešnega dela na daljavo, je treba poskrbeti za ustrezno ravnovesje med dostopnostjo in varnostjo. Kot povezana naprava mora tiskalnik, ki omogoča povezovanje z oblakom, zagotavljati trdno zaščito pred napadom ali nenamernim dejanjem, da podatki ne končajo v napačnih rokah. Čeprav so podjetja pod pritiskom, da se hitro prilagodijo in kar se da hitro uvedejo potrebne tehnološke rešitve, je pomembno, da nikoli ne žrtvujejo varnosti v zameno za hitrost.

Naš ekosistem tehnologij zagotavlja, da so vaši dokumenti zaščiteni ne glede na to, kje v poteku dela se nahajajo. Čeprav so vse naše naprave varne že po sami zasnovi, so v nove naprave – vključno z družino imageRUNNER ADVANCE DX C5800 – vgrajene vrhunske funkcije, ki še dodatno pomagajo ohraniti vaše podatke varne. Ne glede na to, kje se naprava nahaja, je dokumente, poslane v tisk mogoče sprostiti iz varne čakalne vrste samo s predložitvijo identifikacijske kartice. Medtem ko lahko tehnologija skeniranja prepozna varne vrste datotek, kot so tiste, ki vključujejo finančne podatke, in jim samodejno doda varnostno zaščito, vključno s šifriranjem podatkov med prenosom. Podatki se nato skenirajo na varno mesto za datoteke, za katerega je mogoče določiti pravila dostopa. Tako so na primer kadrovski podatki zaščiteni pred dostopom s strani zaposlenih.

Razumemo, da se potrebe strank hitro spreminjajo. Zato vas želimo opremiti z orodji, ki jih potrebujete, da boste pripravljeni na novo normalnost. Medtem ko se pomikamo proti hibridnim načinom dela, bo vedno bolj pomembno imeti strojno opremo, ki je kos temu izzivu ter nudi tehnologije za povezljivost, varnost in potek dela, ki bodo vašim ekipam pomagale do učinkovitejšega dela.

Odkrijte, kako lahko družina image RUNNER ADVANCE DX C5800 podpre vaše cilje glede transformacije delovnega prostora.

Vir – Canon novica: https://www.canon.si/business/insights/articles/digital-transformation-with-print/