Canonov objektiv popoln za popotniške vloge

Oglejte si, zakaj je izjemno širokokotni in cenovno ugodni objektiv RF popoln za popotniške vloge – na izletu po mestu z Wanderlust Chloe.

Chloe Gunning je delala v glasbeni industriji, in sicer za neodvisno radijsko postajo in v zakulisju televizijske oddaje o talentih, leta 2014 pa se je odločila, da je čas za spremembo. Od tedaj svet raziskuje s kamero, bloganjem in vloganjem pod imenom Wanderlust Chloe ter deli zgodbe z vsega sveta.

Do zdaj je Chloe uporabljala fotoaparat Canon EOS M50 (zdaj ga je nasledil Canon EOS M50 Mark II). “Vedno sem ga rada uporabljala za svoj popotniški vlog,” pravi. “To je odličen in majhen vsestranski sistem dobre kakovosti in preprost za uporabo. Na potovanjih mi je najbolj všeč njegova kompaktnost, hkrati pa je opremljen s preklopnim zaslonom, ki je popoln za snemanje vlogov in selfijev.”

Pred snemanjem turističnega vodnika v angleškem mestu Bristol je Chloe preizkusila tudi Canonov sistem EOS R. Sistem R je izdelan za ustvarjalce, ki vedno iščejo nove načine za predstavitev svojih vsebin, in nudi avtorjem vlogov in vplivnežem vse večji obseg visokokakovostnih objektivov RF, vključno z najnovejšim članom družine Canonovih objektivov RF Canon RF 16mm F2.8 STM. Novi izjemno širokokotni objektiv RF omogoča snemanje širokih perspektiv s svetlobno močno največjo odprtostjo zaslonke f/2,8 in omogoča številne ustvarjalne možnosti.

Chloe je posnela mestni vlog s fotoaparatom polnega formata Canon EOS R6, vendar bi bil objektiv Canon RF 16mm F2.8 STM, ki tehta samo 165 g, popoln kompaktni partner tudi za osnoven fotoaparat sistema EOS R, kot je na primer majhni in lahki Canon EOS RP.

Chloe je za svojo zgodbo s fotoaparatom posnela mešanico različnih kadrov in veliko dodatnega gradiva. “Bristol je enkratno mesto za takšne posnetke, saj je v njem veliko zanimivih lokacij, na primer nabrežja, barvita ulična umetnost, živahne tržnice, kioski s hrano in seveda slavne panorame soteske okoli Cliftona. Želela sem posneti vlog, ki bi bil odlična prestavitev mesta za vse nove obiskovalce.”


Nekateri prostori, kjer je Chloe snemala, so bili precej temni, vendar je imela s svetlobno močno največjo zaslonko Canonovega objektiva RF 16mm F2.8 STM in z vrhunsko zmogljivostjo fotoaparata EOS R6 pri šibki svetlobi na voljo več možnosti. “Možnost snemanja z zaslonko f/2,8 pomeni, da so videoposnetki svetlejši, jasnejši in vsebujejo manj šuma. To mi je pomagalo tudi pri nekaterih fotografijah, ki sem jih takrat posnela. Če so fotografije manj zrnate jih kasneje bistveno lažje uredim.”

Kakovost slike je seveda najpomembnejša. V kombinaciji s fotoaparatom Canon EOS R6 ali EOS RP objektiv tvori popoln sistem, s katerim lahko vstopite v svet visokokakovostnih popotniških vlogov.

Vir – Canon novica: https://www.canon.si/get-inspired/stories/travel-vlogging-ultra-wide-lens/