Kako v poplavi prenosnikov izbrati pravega?

Kupujete prenosnik, namizni računalnik in se vam meša od izbire modelov na trgu? Ponudba je res razkošna. Kdo se ne bi izgubil že na začetku – pri prvem koraku – pri izbiri prave kategorije.

Prenosniki • Namizni • Hibridni 2 v 1 • Osnovni • Poslovni • Zmogljivi • All in One • Obnovljeni

Katerega izbrati, da bo cenovno ugodno in da ga bo lahko uporabljala cela družina?

Vaš otrok bi igral GTA5 (če še kdo ne ve – to je igrica 😉). Vi bi na istem računalniku še kaj naredili za službo. Mož pa bi ga uporabljal za njegov hobi program.

Prenosni računalnik za brezhibno delo in zabavo. Je naš pomočnik pa tudi igrača, s katero se sproščamo. Toda ni vsak prenosnik enak! Pri izbiri prenosnika ni pomembna samo cena, pomembno je dejstvo, za kaj ga bomo uporabljali. Če ga bomo upoštevali, z nakupom ne bomo razočarani. Zato ne glejte samo na ceno izdelka.

Cena se razlikuje glede na vrsto prenosnika. Zagotovo je najcenejši prenosnik pisarniški prenosnik. Najdražji pa bo igralni prenosnik. Zato je pomembno, da pred nakupom točno vemo, kaj želimo z njim početi. Igralni prenosnik bo načeloma lahko tudi delovni prenosnik, kar pa ne velja v obratni smeri.

Kaj vse mora imeti delovni prenosnik za pisarniško uporabo?

Načeloma je delovni prenosnik najmanj zahteven prenosnik. Pomembno je le, da lahko priključiš vse zunanje naprave (monitor, miška, tipkovnica …). Prednost takega prenosnika je seveda cena. Bodite pozorni tudi na težo in velikost (naj bo lahek in seveda majhen).

Najbolj zahteven med prenosniki je igralni prenosnik!

Pri tej vrsti prenosnikov se cena dviga v nebo! So najbolj kompleksni prenosniki. In zahtevajo kar nekaj znanja uporabnika.

Če bodo otroci igrali GTA, Fortnite in podobne igrice morate paziti na grafično kartico, procesor, RAM. Seveda pa je tukaj pomemben tudi zaslon. Skratka cela znanost!

Kaj je naloga vsakega člena?

Grafična kartica prikazuje sliko na zaslonu, kar je pri igricah ključnega pomena.

Procesor – to so možgani vašega prenosnika in skrbijo za hitrost vašega prenosnika. Najzmogljivejši prenosniki uporabljajo procesor Intel Core i7 (tudi za zahtevne igralce video igric).

RAM skrbi za shranjevanje procesov. Večji kot je RAM, več procesor lahko obdeluje hkrati. RAM naj bo vsaj 4 GB (primeren za pisarniško uporabo) in 16 GB, če boste z njim igrali tudi igrice.

Že veste, kaj kupujete? Kaj je za vas najbolj primerno? Če imate dvome, nas pokličite in bomo skupaj našli najboljši računalnik za vas.

Naš telefon: 030 670 680